Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΣΤΙΣ 9-9-2010

ΕΡ.: -Κύριε Γεωργακόπουλε είσθε ο πρώτος που αναγγείλατε την επίσημη κάθοδος σας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, νομίζω από την 15 Ιουλίου, θαθελα ένα σχόλιο για ποιο λόγο βιαστήκατε να ανακοινώσετε την καθοδος σας.  
ΑΠ.: -Για να είμαστε ακριβείς την κάθοδο μας στις εκλογές την είχαμε ανακοινώσει πολλούς μήνες πριν, απλά την 15η Ιουλίου την ανακοινώσαμε επίσημα διότι έτσι εθίστε και επί πλέον για να διαψεύσουμε τους καλοθελητές που διέδιδαν διάφορα ότι τάχα εμείς θα «φύγουμε» η ότι διαπραγματευόμαστε άλλα πράγματα.    
Ασφαλώς ο κόσμος γνωρίζει ότι εμείς δεν είχαμε ανάγκη να πάρουμε την έγκριση από κανένα η να ζητήσουμε  βοήθεια η στήριξη η όπως άλλοις το λένε «κομψά» τώρα η τέλος πάντων δεν ψάχναμε «ξένες πλάτες» διότι μαζί με τους πολίτες και περήφανα διαβαίνουμε τις στράτες για την τελική νίκη που θα είναι Νίκη των Πολιτών ανεξαρτήτως πολίτικου χρώματος θα είναι μια νίκη της Πόλης μας και του νέου Δήμου μας συνολικά.      


ΕΡ.: -Είναι γνωστή η θέση σας ότι είθε κατά των χρισμάτων  από τα κόμματα. Σήμερα βλέπουμε να γίνονται «διάφορα» κυρίως στα κόμματα εξουσίας και ο κόσμος είναι σε μια σύγχυση και κάθε μέρα είναι διαφορετική από την προηγούμενη, νομίζετε ότι δικαιώνεστε πολιτικά;
ΑΠ.: -Επανειλημμένα έχω δηλώσει ότι, με όλο τον σεβασμό στα κόμματα ως δημοκρατικούς θεσμούς, ότι πρέπει επιτέλους η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εξαρτηθεί από τα κόμματα και τα κόμματα να σταματήσουν τον σφικτό εναγκαλισμό της αυτοδιοίκησης που φθίνει μέχρι τον στραγγαλισμό της και μάλιστα όταν ξεκινάμε με διαδικασίες καθόλα διαβλητές από την επιλογή του υποψήφιου Δήμαρχου. Επιτέλους θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να αφήσουν τις ντόπιες κοινωνίες να εκφράσουν οι ίδιες την προτίμηση τους για την ηγεσία τους και για την τύχη του τόπου τους. 
Είναι προς το συμφέρον όλων και της κοινωνίας και της πολίτικης ζωής του τόπου να εκφράσουν ελευθέρα όλες οι υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις ενός τόπου και όχι μονό οι εκλεκτοί των κόμματων και μάλιστα οι εκλεκτοί μιας γραφειοκρατίας.
Ειδικά σήμερα οι πολίτες νομίζω με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούν τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στα δυο μεγάλα κόμματα για το «χρίσμα» του Δήμαρχου Τρίπολης.  Καθημερινά τα ονόματα αλλάζουν και θυμίζουν έντονα ανατολίτικο παζάρι με συνέπεια ακόμη και ικανοί «υποψήφιοι μερισματούχοι»να απαξιώνονται και να στραπατσάρονται.  
Το τραγικό δε είναι ότι σήμερα για όσους διαβάζουν σωστά την κοινωνία  το περίφημο «χρίσμα» θα αποδειχθεί βαρίδι για όσους το φέρουν και θα τους οδηγήσει στον πάτο με μαθηματική ακρίβεια .

ΕΡ.: -Λένε και έτσι είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τόσοι πολλοί για να στελεχωθεί ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο και αυτό δημιουργεί δυσκολίες στους επικεφαλείς των συνδυασμών, εσείς χωρίς κομματική βοήθεια τι δυσκολίες αντιμετωπίζεται;
ΑΠ.: -Πράγματι χρειάζεται ένας μεγάλος αριθμός υποψήφιων για το δημοτικό συμβούλιο, για τα πενταμελή συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων και τα τοπικά συμβούλια και χρειάζεται η βοήθεια από τους πολίτες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος διότι στο κάλεσμα μας ανταποκρίθηκαν πολλοί συνδημότες και συνδημότισσες και θα παρουσιάσουμε στις εκλογές ένα ικανότατο ψηφοδέλτιο όχι μονό για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών  και να φθίση στην τελική νίκη αλλά και να ανταποκριθεί στις αυξημένες απατήσεις της διοίκησης του νέου και μεγάλου Δήμου που φιλοδοξούμε να τον κάνουμε «πιλοτικό δήμο» για όλη την Ελλάδα.
Μαζί μας είναι πολίτες από  όλους τους πολιτικούς χώρους, καταξιωμένοι στην δουλειά τους και στην κοινωνία και με κοινό γνώμονα ότι «πάμε στον Δήμο για να προσφέρουμε και όχι να πάρουμε οτιδήποτε από αυτόν η ακόμη χειρότερα να πλουτίσουμε από αυτόν».
Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις, συνεπή πορεία χωρίς «περικοκλάδες» και είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε μια νέα σελίδα για τον Δήμο μας αλλά και για τα πολιτικά ήθη της Πόλης μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κατεβάσουμε τις μάσκες από όσους τις φόρεσαν τώρα για τις προεκλογικές τους ανάγκες.

ΕΡ.: -Τι εννοείτε ότι ο εκλογικός αγώνας θα είναι σκληρός;
ΑΠ.: -Εμείς θα προσπαθήσουμε σε ένα πολιτισμένο πολιτικό αγώνα και μάλιστα σε όσο γίνεται ψηλότερο επίπεδο με θέσεις, προτάσεις .απόψεις για τα προβλήματα του τόπου   και μονό. Δεν θα μπούμε σε οποιαδήποτε πολιτικοκομματικα παιγνίδια είτε για εντυπώσεις είτε για διαπραγματεύσεις η για οτιδήποτε άλλο.
Θα είμαστε πάντα ξεκάθαροι  σε ότι δηλώνουμε και σε ότι κάνουμε όπως πάντα με συνέπεια, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

ΕΡ.: -Θέλω την γνώμη σας για τους πιθανούς αντίπαλους σας στην πορεία  για τις εκλογές.
Έχετε κάποια «προτίμηση» για τους πιθανούς χρισματούχους;
ΑΠ.: -Εμείς και εγώ προσωπικά έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο μέχρι το βραδύ των εκλογών της 2ης Κυριακής γιατί εκεί θα κριθεί ο Δήμαρχος του Δήμου μας.
Κατά συνέπεια προχώρημα  στον σχεδιασμό μας και μέχρι τώρα έχουμε δικαιωθεί και επιβεβαιωθεί σε όλες τις προβλέψεις μας. Δεν έχουμε ιδιαίτερη αγωνιά για τους μερισματούχους διότι γνωρίζουμε την τύχη τούτο ίδιο ισχύει και για όσους εμφανίσουν με τον μανδύα του «κατά περίπτωση ανεξάρτητου».
Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση την πολιτών που σήμερα στην δύσκολη συγκύρια που περνάμε όλοι μας και παίρνει και η χωρά μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα μας κρίνουν όλους μας, και εμείς ζητάμε να μας κρίνουν αυστηρά  και για όλη την διαδρομή μας στα κοινά του τόπου μας .

ΕΡ.: -Βλέπω μεγάλη σιγουριά και αισιοδοξία, από που πηγάζει αυτό η είναι μέσα στο προεκλογικό παιγνίδι και πρέπει αιτώ να δείχνετε;
ΑΠ.: - Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με δεκάδες η και εκατοντάδες πολίτες και το βλέπω στα μάτια τους ότι είναι αποφασισμένοι  για την μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Έχουν βαρεθεί και απογοητευτεί από το σημερινό πολιτικό σύστημα και φυσικά και από τα προϊόντα του που θα πλασάρει στις εκλογές με τον ένα η άλλο τρόπο. Βαρεθήκαν από όσους από εμάς κάνουμε «κολοτούμπες» και «γλείφουμε σήμερα εκεί που φτύναμε χθες». Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά υπάρχουν στην πόλη μας και οι πολίτες τα γνωρίζουν και θα τα κρίνουν ανάλογα.
Δηλώνω υπερήφανος για την συνεπή πορεία και την δική μου και της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ. Και με αυτό θα πορεύουμε μέχρι την τελική νίκη, μια νίκη για τον τόπο μας και για τους συνδημότες μας, όλους και τους παλιούς αλλά και τους νέους.         
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να στρατευτούν μαζί μας  για μια ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ  ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη από κομματικά η πολιτικά η οικονομικά συμφέροντα.     
Εμείς πάντα παλεύουμε για αυτό, και  δεν διεκδικήσαμε καρεκλά πότε στην Νομαρχία, πότε στην Βουλή και πότε στον Δήμο.             
Εμπρός όλοι μαζί για την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  για τον Δήμο μας.                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου