Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΤΡΙΠΟΛΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»



Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ΤΡΙΠΟΛΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2006 από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο της Τρίπολης ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ ο οποίος μαζί με άλλους Τριπολιτες και Τριπολιτισσες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που κάλυπταν όλο το πολιτικό φάσμα, συναποφάσισαν και συμφώνησαν ότι πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα του 1ου βαθμού έπρεπε να απεξαρτηθει από τα κόμματα και να περάσει στα χέρια όλων των πολιτών.

Οι πολίτες κάθε κοινωνίας πλέον ελεύθερα και όχι με κομματικές γραμμές η ποδηγετήσεις θα αποφάσιζαν για τον τόπο τους και την ηγεσία τους.
Οι κομματικές παρεμβάσεις μέσω των «χρισμάτων» αλλά και με άλλους τρόπους και μεθοδεύσεις στραγγάλιζαν την τοπική αυτοδιοίκηση και έπνιγαν κάθε ανεξάρτητη φωνή και οδηγούσαν τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας στο περιθώριο και στην αδράνεια .

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «ΤΡΙΠΟΛΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» αμέσως μετά την ίδρυση της έλαβε μέρος στις δημοτικές εκλογές του 2006 μέσα σε συνθήκες πολιτικής πόλωσης και παρά τις πιέσεις που πολλές φορές έφταναν και στις απειλές κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό{11%} στο εκλογικό σώμα του τότε Δήμου Τρίπολης εκλέγοντας μάλιστα και 2 δημοτικούς συμβούλους στο νέο δημοτικό συμβούλιο του 2006, τον επικεφαλή της κ.Κωστα Γεωργακοπουλο και τον Παναγιώτη Παρασκευοπουλο.
Το καινούργιο στα δημοτικά πράγματα της Τρίπολης ήταν πλέον γεγονός.
Η ΑΡΧΗ για το τέλος της κομματικής εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Τρίπολης είχε ξεκινήσει.

Από το 2006 και μέχρι σήμερα η ΤΡΙΠΟΛΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ακολουθησε μια εποικοδομητική αντιπολίτευση παρακολουθώντας όλα τα δημοτικά πράγματα από πολύ κοντά και πάντα με υπεύθυνες παρεμβάσεις και προτάσεις επηρέασε προς το θετικότερο την πορεία των εξελίξεων στην πόλη μας . Επί πλέον έγινε παράδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας ως παράταξη λειτουργώντας όλα τα χρόνια και όχι μονο προεκλογικά. 

Οι επιτυχείς εξετάσεις που έδωσε στους πολίτες η παράταξη μας όλα αυτά τα χρόνια σήμερα την έφεραν μπροστά στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2010, με την διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη , να είναι έτοιμη και ώριμη να αναλάβει τις τύχες του νέου μεγάλου Δήμου της Τρίπολης.

Καταδικάζοντας τα κομματικά χρίσματα καλεί την κοινωνία του νέου Δήμου να συστρατευτει μαζί της για την νέα εποχή του Δήμου μας, και διεκδικεί με αξιώσεις την εμπιστοσύνη των συνδημοτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.
Ο τίτλος της παράταξης μας προφητικά σηματοδοτεί την νέα εποχή για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου