Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη του Κ. Γεωργακόπουλου στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης




O υποψήφιος Δήμαρχoς Τρίπολης Κώστας Γεωργακόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού “ΤΡΙΠΟΛΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη στο Δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο για την ιστοσελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τριπολης.

Ερ. Τι σας ώθησε να διεκδικήσετε το αξίωμα του Δημάρχου;

Απ. Όπως είναι γνωστό ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα με το Δήμο της Τρίπολης από το 1994. Αυτά τα χρόνια μαχόμενος για τα προβλήματα του Δήμου μου έδωσα τη δυνατότητα να είμαι βαθύς γνώστης όλων των προβλημάτων της πόλης αλλά και των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον βλέποντας όλα αυτά τα χρόνια το σφιχτό εναγκαλισμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα και από την κεντρική εξουσία το 2006 δημιουργήσαμε μαζί με άλλους συμπολίτες την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «ΤΡΙΠΟΛΗ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» με στόχο η παράταξη αυτή να αναλάβει τη θέση ευθύνης της Δημοτικής Αρχής και να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τα προβλήματα του Δήμου και των Συμπολιτών μας. ’Έτσι καταθέσαμε χθες τον Συνδυασμό μας και ζητάμε στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές την εμπιστοσύνη και την ψήφο όλων των Συνδημοτών μας. Συνεπής στις αρχές μας δεν έχουμε καμία κομματική εξάρτηση και καμία εξάρτηση από πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα. Τα στηρίγματα μας είναι η ίδια η κοινωνία και οι Πολίτες και το βασικό μας σύνθημα είναι Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ερ. Εάν εκλεγείτε Δήμαρχος ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;

Απ. Πρώτα από όλα στόχος μας θα είναι η ανάρτηση της χαμένης αξιοπιστίας του Δήμου. Ο δήμος είναι η πλησιέστερη εξουσία στους πολίτες και θα πρέπει να είναι φιλική προς αυτούς και με βασικό μέλημα την εξυπηρέτησή τους. Έτσι κρίνουμε απαραίτητο την διοικητική αναδιοργάνωση του νέου μεγάλου Δήμου και με αξιοκρατικά κριτήρια να χρησιμοποιήσουμε όλο το υπάρχων δυναμικό για την μέγιστη αποτελεσματικότητά του. Επίσης ο νέος Δήμος πρέπει γρήγορα να δείξει ότι δεν είναι πλέον μόνο ή Τρίπολη αλλά υπάρχουν και η ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας με χρονίζοντα προβλήματα αλλά και με πολλές δυνατότητες. Έτσι λοιπόν η «ομογενοποίηση» του νέου Δήμου κοινωνικά και πολιτικά θα πρέπει να γίνει από την αρχή. Κοινά προβλήματα για όλους τους κατοίκους της περιοχής όπως η διαχείριση των σκουπιδιών έχουν προτεραιότητα.
     Η διεκδίκηση των οφειλόμενων πόρων αλλά και νέων πόρων ούτος ώστε να μπορούμε να τελειώσουμε όλα τα εν εξελίξει έργα και στην Τρίπολη αλλά και στους συνενούμενους πρώην Δήμους είναι από τις πρώτες προτεραιότητες.
      Η στήριξη με κάθε τρόπο και μέσω της αγροτικής οικονομίας στα χωριά μας αποτελεί για μας βασικό καθήκον γιατί έτσι θα στηριχθεί και η οικονομία της πόλης.
      Η ανάδειξη και η αξιοποίηση της αρχαιολογικής κληρονομιάς στο Παλλάντιο, στην Τεγέα, στην Αρχαία Μαντινεία, στον Ορχομενό κ.α. θα είναι από τα πρώτα που θα ασχοληθούμε.
     Η ανάδειξη και η αξιοποίηση της ιστορίας της περιοχής με την δημιουργία του Μουσείου ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ και της Παλιγγενεσίας θα είναι ένα έργο που θα φέρει κόσμο και οικονομικά οφέλη στην Τρίπολη και στην ευρύτερη περιοχή.
      Η προβολή και ενίσχυση ενός ήδη δυναμικά κινούμενου τουριστικού ρεύματος προς την ορεινή Αρκαδία θα είναι βασικός μοχλός της αναπτυξιακής προοπτικής μας. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μας αρκεί μόνο να ζητιανεύουμε πόρους αλλά να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες συνθήκες για την δημιουργία αποτελεσμάτων τέτοιων που θα φέρουν κόσμο και πλούτο στην περιοχή δημιουργώντας έτσι και θέσεις εργασίας για τους νέους μας. Πρέπει να κάνουμε την πόλη μας και τον τόπο μας ελκυστικό τόπο προορισμού και για τους επισκέπτες μας αλλά και για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο τους.

Ερ. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο διευρυμένος Δήμος Τρίπολης και τι θα κάνετε γι αυτό;

Απ.    Τονίζω για άλλη μια φορά ότι  θα πρέπει να γίνει η κοινωνική και πολιτική ομογενοποίηση του διευρυμένου Δήμου και ότι πολύ σύντομα να μπορούν όλοι οι συνδημότες να δουν με αξιοπιστία την νέα δημοτική αρχή. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε αντιμετωπίζοντας κοινά προβλήματα για όλους χωρίς να χαθούν κεκτημένα για κανέναν και να πείσουμε με την λειτουργία μας ότι μας ενδιαφέρει  το ίδιο και η πόλη της Τρίπολης και εξίσου το ίδιο και των μικρότερων χωριών. Η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι επείγον πρόβλημα , πόσο μάλλον όταν επικρέμονται τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής ένωσης. Θα είναι κρίμα και άδικο την αδιαφορία ή την αδυναμία των προηγούμενων δημοτικών αρχών να την πληρώσουν οι Πολίτες. Έτσι σύντομα ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα πρέπει να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα ευελπιστώντας ακόμα και σε οφέλη για το Δήμο. Η ολοκληρωμένη διαχείριση «των σκουπιδιών» και μάλιστα με τη συμμετοχή και βοήθεια των Πολιτών εκτός από τη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε θα αποτελέσει και έναν δείκτη για το πολιτιστικό μας επίπεδο.
        Η άμεση αποπεράτωση της ανάπλασης της πλατείας του Άρεως, που σήμερα θυμίζει χωράφι, κρίνεται απαραίτητη γιατί έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομική και ψυχολογική ζημιά στην πόλη.
      Ο γενικός πολεοδομικός σχεδιασμός της Τρίπολης επιτέλους θα πρέπει να γίνει για να αποκτήσει η Τρίπολη τον «καταστατικό της χάρτη». Άμεση προτεραιότητα η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης και η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της, για το οποίο ήδη υπάρχουν οι πιστώσεις.

Ερ. Γιατί κάποιος πρέπει να σας ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές, τι έχετε να πείτε στους συμπολίτες μας;

Απ. Είναι προφανές ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης δικαιούται και μπορεί να ζητήσει την ψήφο των πολιτών για το αξίωμα του Δημάρχου. Εμείς δεν ζητάμε την ψήφο των πολιτών για την καρέκλα της εξουσίας, την ζητάμε ως θέση ευθύνης και θέση η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να υπηρετήσουμε τους πολίτες και να αγωνιστούμε για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας. Δεν  θα την χρησιμοποιήσουμε ως σκαλοπάτι για να γίνουμε βουλευτές, ούτε τη ζητάμε γιατί δε  μπορέσαμε να γίνουμε βουλευτές. Δεν είναι αυτοσκοπός για εμάς η καρέκλα της εξουσίας. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα πρέπει να κρίνουν τον υποψήφιο Δήμαρχο με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και εμείς τους ζητάμε να μας κρίνουν όλους τους υποψηφίους αυστηρά. Έχουμε δώσει εξετάσεις όλοι μας και οι πολίτες μπορούν να γνωρίζουν τις επιδιώξεις του καθενός μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι εμάς μας ενδιαφέρει αποκλειστικά ο Δήμος της Τρίπολης και τίποτα άλλο. Υπηρετούμε τους Συμπολίτες μας και τους Συνδημότες μας και δεν είμαστε στην υπηρεσία κανενός κόμματος ή άλλου παράγοντα. Γι αυτούς τους λόγους και κοιτώντας στα μάτια τον κάθε Πολίτη ζητώ την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου